Slovakia's Position in the European Innovation Area: Comparison with Central Europe and Development Prospects for Years (2016–2023) - Kovács, Jozef, 1994-
Cieľom tejto práce je analyzovať vývoj inovačnej výkonnosti Slovenska v porovnaní s vybranými krajinami strednej Európy (Česká republika, Maďarsko, Poľsko) a priemerom Európskej únie v období 2016 – 2023. Analýza využíva údaje z Regionálneho inovačného hodnotenia a Európskeho inovačného hodnotenia, ktoré sledujú zmeny v Regionálnom inovačnom indexe (RII), verejných a súkromných výdavkoch na výskum a vývoj (VaV) a spolupráci malých a stredných podnikov v oblasti inovácií.