Vec/tovar s digitálnymi prvkami a spotrebiteľské zmluvy s digitálnym plnením - Filičko, Vladimír
Nové právne inštitúty spotrebiteľského práva, ktoré boli zavedené do právneho poriadku Slovenskej republiky v ostatnom období. Týmito inštitútmi sú špecifické druhy vecí - veci s digitálnym obsahom a s tým bezprostredne súvisiace osobitné druhy zmlúv - spotrebiteľské zmluvy s digitálnym plnením, ktorých úprava v podmienkach Slovenskej republiky doposiaľ absentovala a ktorá bola realizovaná v procese značne oneskorenej transpozície dvoch nových smerníc Európskej únie, a to Smernice o digitálnom obsahu („Digital Content Directive”) a Smernice o predaji tovaru („Sale Goods Directive“).