Optimálne nastavenie rizikového životného poistenia jednotlivca - Izáková, Katarína
Vyhodnotenie optimálneho nastavenia rizikového životného poistenia jednotlivca prostredníctvom porovnávacej analýzy poistných produktov vybraných komerčných poisťovní s dôrazom na poistné sumy, kryté riziká, výluky a rizikovú medzeru. Demonštrovanie, ako správne nastavené rizikové životné poistenie môže významne prispieť k ochrane príjmu a prevencii finančných strát v dôsledku úmrtia a invalidity. Odporučenie optimálneho nastavenia poistného krytia, výber vhodnej poisťovne (z monitorovaných poisťovní) s využitím bodovacej metódy z rozhodovacej matice v kontexte Saatyho exaktnej metódy s poukázaním na najčastejšie chyby pri uzatváraní životného poistenia. Získané výsledky je možné využiť na analytickom základe na podporu racionálneho rozhodovania jednotlivcov o zabezpečení príjmu v prípade vzniku vybraných rizík prostredníctvom rizikového životného poistenia.