Pohled na současnou Bezpečnostní politiku České republiky - Kovařík, Petr
Bezpečnostná politika ČR prechádza výraznou zmenou v reakcii na globálne a regionálne hrozby. Nová stratégia z roku 2023 reflektuje aktuálnu geopolitickú realitu a skúsenosti z nedávnych migračných kríz. Zohľadňuje širší kontext bezpečnostných hrozieb, ako sú hybridné útoky, dezinformácie, ruská agresia voči Ukrajine a klimatické zmeny.