Největší úkoly a investice Prahy pro příští rok či období - Hanuš, Radek
Investičné plány spoločnosti PREdistribuce, a. s., reflektujú stále väčšiu závislosť Prahy od spoľahlivej a bezpečnej dodávky elektrickej energie do metropoly. Nad rámec bežného rozvoja Prahy, kedy ročne dochádza k nárastu až k 10 tisícom odberných miest, je potreba zohľadňovať aj ďalšie trendy. Jedná sa najmä o postupujúcu vyššiu úroveň elektrifikácie v sektore vykurovania a dopravy. V Prahe významne narastajú nároky na dobíjanie elektromobilov, viac sa elektrifikuje mestská hromadná doprava a dochádza k rozvoju tepelných čerpadiel. Napriek vyššej cene pozemkov je Praha vďaka robustnej elektrickej a optickej siete takisto atraktívnou lokalitou pre prevádzkovateľov dátových centier, ktorí v minulých rokoch podali žiadosti o pripojenie v objeme stoviek MW.