Corporate Social Responsibility in Slovak Insurance and Reinsurance Companies - Is It a Significant Factor in Their Business? - Šlahor, Ľudomír
Mnohé spoločnosti obnovujú svoje úsilie o podporu osvedčených postupov v oblasti správy a riadenia spoločností a dobrých praktík spoločenskej zodpovednosti podnikov, čo by malo pomôcť vytvoriť podmienky priaznivejšie pre udržateľný rast, zodpovedné podnikanie a obnovenú dôveru. Cieľom tejto práce je ukázať vplyv spoločenskej zodpovednosti podnikov na obchodné aktivity poisťovní a zaisťovní na Slovensku. Ďalej ukážeme, ako napĺňajú Desať princípov definovaných Globálnym paktom OSN. Desať princípov poskytuje univerzálnu definíciu zodpovedného podnikania a vyzýva všetky spoločnosti, aby fungovali spôsobom, ktorý minimálne rešpektuje základné zodpovednosti v oblastiach ľudských práv, práce, životného prostredia a boja proti korupcii. Na dosiahnutie tohto cieľa sme analyzovali kódexy správania 22 poisťovní a 1 zaisťovne na Slovensku.