Metody kriminalistiky v teorii a praxi: systematizace a nové přístupy - Straus, Jiří
Teoretické a praktické vymedzenie metód kriminalistiky a ich systematizácia v kontexte súčasného vedeckého poznania. Rozlíšenie metód kriminalistickej vedy a metódy kriminalistickej praxe, zdôraznenie ich vzájomnej prepojenosti a funkčnej jednoty. Hlavné skupiny metód kriminalistickej praxe a definícia ich nástrojov a výsledkov. Opis medzinárodných a moderných metód, vrátanie využitia moderných informačných systémov, 3D modelovania a forenznej biomechaniky.