Zelené verejné obstarávanie: stav poznania - Hegedüsová, Natália
Zelené verejné obstarávanie (GPP) sa stalo strategickým nástrojom trvalo udržateľného rozvoja. Hnacie sily a prekážky efektívnej implementácie GPP však zostávajú nejasné. Rastúci objem výskumu GPP si navyše vyžaduje prepojenie s konceptmi udržateľnosti, ako je trvalo udržateľný rozvoj, aby sa usmernil budúci výskum. Systematický prehľad literatúry a bibliometrická analýza výskumu GPP v rokoch 2003 až 2023 s cieľom identifikovať kľúčové témy, trendy a výskumné medzery. Cieľom týchto poznatkov je informovať tvorcov politík, odborníkov z praxe a výskumníkov, ktorí sa snažia efektívnejšie implementovať GPP ako nástroj trvalo udržateľného rozvoja.