Financing Green Projects: Local Government Approaches and Benefits for Residents - Seňová, Andrea
Článok analyzuje zapojenie mestskej časti Košice - Dargovských hrdinov do realizácie "zelených" projektov a navrhuje riešenia pre udržateľný rozvoj miest na miestnej úrovni. Je zhodnotený súčasný stav mestskej časti vrátane jej finančných zdrojov a existujúcich zelených iniciatív, pričom SWOT analýza identifikuje silné a slabé stránky, príležitosti a hrozby. Výsledky zdôrazňujú potrebu externého financovania a zapojenia komunity na prekonanie rozpočtových obmedzení.