Implementácia inteligentných technológií priemyslu 4.0 za účelom znižovania logistických rizík v priemyselnom podniku Whirlpool Slovakia - prípadová štúdia - Bujda, Pavol
Spoločnosti neustále podstupujú riziká, ktoré ohrozujú ich podnikanie, a hľadajú spôsoby, ako ich zmierniť, znížiť alebo eliminovať. Špecifikácia inteligentných technológií Priemyslu 4.0 používaných v skúmanom priemyselnom podniku na zníženie logistických rizík a identifikácia logistických rizík, ktorých negatívne dopady je možné zmierniť pomocou inteligentných technológií. Výsledky ukazujú, že riadenie logistických rizík pomocou inteligentných technológií poskytuje nové príležitosti na ich zníženie a inteligentné technológie môžu výrazne znížiť alebo eliminovať logistické riziká. Výsledky výskumu potvrdili, že implementácia inteligentných technológií zvyšuje efektívnosť a účinnosť riadenia rizík v logistike v skúmanom podniku, čo môže byť odporúčaním pre ďalšie priemyselné podniky.