Plynárenstvo 2035: Hľadanie robustných metód znižovania finančných rizík a neistoty - Rajtóková, Monika
Táto štúdia preskúmala možnosti využitia scenárov ako nástroja pre strategické rozhodovanie a riadenie finančných rizík v spoločnosti SPP, a.s.. Plynárensky sektor čelí v súčasnosti vysokej miere neistoty vyplývajúcej z rôznych globálnych a lokálnych faktorov, čo zdôrazňuje význam scenáristického prístupu k strategickému plánovaniu. Prostredníctvom identifikácie kľúčových hybných síl a vytvorenia štyroch scenárov budúceho vývoja autorky získali komplexnejší pohľad na potenciálne riziká a príležitosti, ktorým spoločnosť SPP, a.s. môže čeliť v nasledujúcej dekáde.