Ekonomické benefity lokálnych mien pre rozvoj územia: analýza slovenského kontextu - Liptáková, Katarína
Cieľom štúdie je identifikovať a zhodnotiť potenciálne ekonomické benefity zavedenia lokálnej meny prostredníctvom systematického prehľadu relevantných poznatkov a analýzy jej vplyvu na územný rozvoj. Na jeho naplnenie najskôr autori teoreticky vymedzujú a identifikujú pojem lokálna mena na základe preštudovania a spracovania domácej i zahraničnej literatúry. Zaoberajú sa aj dôvodmi jej zavedenia v určitom území v kontexte jeho rozvoja.