Aké zmeny možno robiť v rámci dynamického nákupného systému po jeho zriadení? - Hudec, Branislav
Dynamický nákupný systém (ďalej len „DNS“) patrí štatisticky medzi najčastejšie a najpopulárnejšie postupy zadávania zákaziek v podmienkach verejného obstarávania na Slovensku. Hlavnými benefitmi sú rýchlosť (lehota na predkladanie ponúk je iba 10 kalendárnych dní), otvorenosť (kedykoľvek počas jeho trvania môže byť predložená nová žiadosť o účasť zo strany hospodárskeho subjektu), jednoduchosť prípravy súťažných podkladov (podrobný opis predmetu zákazky sa uvádza až pri čiastkových zákazkách, pri jeho zriadení postačuje identifikovať CPV kódy zo spoločného slovníka obstarávania), ale aj možnosť úpravy jeho podmienok. A práve posledný benefit bude predmetom tohto článku, t. j. predstavíme si možnosti a podmienky, za ktorých je prípustné meniť alebo dopĺňať podmienky už zriadeného DNS.