Economic Integration Across Borders at the Regional Level Three Case Studies - Dänzer, Melissa
Skúmanie cezhraničnej ekonomickej integrácie cez optiku ekonomickej geografie. Vychádzajúc z troch empirických prípadových štúdií – syrársky priemysel v nemecko-rakúsko-švajčiarskom (D-A-CH) regióne, drevársky sektor pozdĺž bavorsko-českej hranice a cestovný ruch v oblasti Salzburg-Berchtesgadener Land – štúdia identifikuje odlišné konštelácie integrácie, od bezproblémovej spolupráce až po nadväzujúce vzorce obmedzenej interakcie. Pomocou zmiešaného prístupu, ktorý kombinuje deskriptívne štatistické mapovanie a 21 rozhovorov s expertmi, výskum odhaľuje, že priepustnosť hraníc je vysoko závislá od kontextu.