Ceny plynu sú stále pod vplyvom geopolitiky - Pišta, Ján
Špekulatívne stratégie na TTF futures poslali koncom minulého roka zimno-letný spread na tento rok hlboko do záporných hodnôt. Avšak po tom, ako si európski politici uvedomili, že investičné fondy k tomu značne motivovalo nepružné nariadenie o skladovacích cieľoch a pristúpili k revízii tohto nariadenia s cieľom spružniť ho pri zachovaní garancií bezpečnosti dodávok plynu, fondy začali s výpredajom svojich dlhých pozícií a zimno-letný spread sa vrátil do kladných čísiel.