Paradox skladovania plynu: rastúca hodnota, záporné spready - Kočibal, Andrej
Podzemné zásobníky zemného plynu plnia niekoľko kriticky dôležitých úloh, ktorých hodnota býva veľkoobchodným trhom často prehliadaná. Tou najdôležitejšou je zaistenie bezpečnosti dodávok plynu. A hoci skladovanie plynu nie je jediným nástrojom na dosiahnutie bezpečnosti dodávok, zostáva najspoľahlivejšou alternatívou, ktorá vie trhu poskytnúť veľké objemy plynu, vo veľmi krátkom čase a priamo v mieste spotreby. Na rozdiel od iných nástrojov, zameraných predovšetkým na poskytovanie služieb flexibility, tak môžu podzemné zásobníky plynu zaručiť aj okamžitú fyzickú dostupnosť plynu.