Sociálne médiá, vláda a (ne)podpora demokracie: Ako online priestor formuje postoje na Slovensku - Baboš, Pavol
Ako online prostredie formuje postoje na Slovensku. Štúdia skúma ako intenzita využívania sociálnych médií a dôvera v sociálne médiá ovplyvňujú podporu demokracie v kontexte Slovenska. Na teoretickej úrovni štúdia rozlišuje medzi občianskou dôverou a vnímanou dôveryhodnosťou vlády, pričom čerpá z teórií inštitucionálnej dôvery. Analýza je založená na údajoch z celonárodného reprezentatívneho prieskumu.