Akčný plán EK pre cenovo dostupnú energiu sa venuje aj plynu - Jurkovič, Peter
Podpora európskeho priemyslu, ktorý čelí vysokým nákladom na energie a tvrdej celosvetovej konkurencii je cieľom ďalšieho z plánov Európskej komisie, tentokrát nazvaného Dohoda o čistom priemysle (Clean Industrial Deal), ktorý exekutíva EÚ predstavila 26. februára. Podľa EK prináša konkrétne opatrenia na premenu dekarbonizácie na hnaciu silu rastu európskeho priemyslu, najmä zníženie cien energií, vytvorenie kvalitných pracovných miest a vhodných podmienok pre prosperitu podnikov.