Cestovní ruch jako tzv. průřezové právní odvětví a jeho problémy - Petráš, René
Venovanie sa špecifikám tzv. prierezových právnych odvetví, ku ktorým možno priradiť cestovný ruch, ale aj napr. právne postavenie menšín, alebo športové právo, ktorými sa autori článku dlhodobo zaoberajú.