Vietnamese Organised Crime in the Czech Republic: Identification of Current Threats and Risk Assessment - Martinek, Luboš
Stručné skúmanie vietnamskej etnickej skupiny v štruktúrach organizovaného zločinu v Českej republike. Ponúknutie pracovnej definície vietnamského organizovaného zločinu a vo svojej hlavnej časti predstavenie výsledkov expertného vyšetrovania. Toto vyšetrovanie sa zameralo na identifikáciu súčasných bezpečnostných hrozieb, ktoré predstavuje vietnamský organizovaný zločin v Českej republike a na posúdenie súvisiacich rizík. Zistenia naznačujú, že vietnamský organizovaný zločin sa primárne orientuje na hospodársku kriminalitu a drogovú trestnú činnosť, pričom najrizikovejšie bezpečnostné hrozby patria do týchto oblastí.