Kombinácia SZČO verzus s. r. o. - Böszörményi, Jana
V podnikateľskom prostredí je častou otázkou, či je výhodnejšie si založiť živnosť, alebo si založiť spoločnosť s ručením obmedzeným. V niektorých prípadoch je vhodnejšie založenie živnostenského oprávnenia a začať hneď podnikať. V inom prípade je vhodnejšie založenie spoločnosti s ručením obmedzeným. V praxi je prítomná aj kombinácia spoločnosti s ručením obmedzeným a samostatne zárobkovej osoby, čo môže predstavovať pre daňovníka optimalizáciu dane. Článok opisuje aj postavenie mikrodaňovníka.