Tracking Emotion: Eye-Tracking Insights into Expressive Flexibilityand Context Sensitivity in Emotional Face Processing - Shangguan, Chenyu
Expresívna flexibilita, prototypická forma regulačnej flexibility, je uznávaná pre svoj pozitívny vplyv na sociálnu adaptáciu a duševné zdravie. Kontextová flexibilita je teoreticky koncipovaná ako kľúčová zložka regulačnej flexibility. Napriek prepojeniu medzi expresívnou flexibilitou a citlivosťou na kontext, rozsah, v akom expresívna flexibilita formuje dynamické procesy citlivosti na kontext, zostáva nedostatočne pochopený. Táto štúdia použila klasický vizuálny vyhľadávací model v kombinácii s technológiou sledovania pohybu očí, aby preskúmala, ako sa procesy pozornosti súvisiace s citlivosťou na kontext líšia v rôznych úrovniach expresívnej flexibility.