Zdravotnictví bez obálek: jde to i legálně? - Pieš, Igor
Návrh zákona č. č. 48/1997 Sb., označovaný ako: "Voľba pacienta" mal potenciál priviesť české zdravotníctvo bližšie k európskej realite - k modelu, kde sa solidarita a osobná voľba doplňujú. Pacient by si mohol za službu priplatiť legálne, a nie mimo systém. Aj keď návrh neprešiel, stojí za úvahu, lebo český systém zdravotného poistenia volá po novelizácii financovania.