Perceived Intellectual Aging: More Wellbeing and Personality than Age and Intellect - Musek, Jan
Intelektuálne starnutie sa týka poklesu kognitívnych schopností v dôsledku procesov starnutia. Táto štúdia sa zaoberá otázkou, ako vnímané intelektuálne starnutie závisí od veku, úrovne kognitívnych schopností, osobnosti a blahobytu. Výsledky štúdie teda jasne naznačujú, že vnímanie príznakov intelektuálneho starnutia je silne ovplyvnené osobnosťou a charakteristikami pohody, ktoré výrazne prevyšujú vplyv chronologického veku a úrovne kognitívnych schopností.