Leading Factors in Migrant Entrepreneurial Success in the Czech Republic - Zakaria, A. K. M.
Skúmanie kľúčových faktorov podnikateľského úspechu migrantov v Českej republike prostredníctvom analýzy sekundárnych údajov, ktoré boli zozbierané z národných databáz a existujúcej literatúry. Výsledky ukazujú, že pre podnikateľský úspech imigrantov v Českej republike sú nevyhnutné faktory na individuálnej úrovni, ako sú pracovné skúsenosti, vzdelanie, jazykové znalosti a motivácia. Okrem toho zohráva kľúčovú úlohu v ich úspechu sociálny kapitál, zapojenie komunity a prispôsobenie sa miestnej kultúre. V českom kontexte sú veľmi dôležité aj ekonomické a inštitucionálne faktory vrátane pobytového statusu, prístupu k financovaniu a vládnej regulácie. Štúdia dospela k záveru, že podpora podnikania migrantov si vyžaduje zlepšené vládne opatrenia, obchodné školenia a inkluzívne finančné štruktúry pre imigrantov. Česká vláda aj potenciálni podnikatelia z radov imigrantov by mali venovať pozornosť týmto pozorovaniam.