Changes in the Business Valuation Process and Accounting With Regard to Digitalisation and Automation of Processes - Petrová, Pavlína
Digitalizácia a automatizácia procesov zásadne menia prístup k oceňovaniu podnikov. Tradičné metódy oceňovania sú doplnené modernými technológiami, ako je umelá inteligencia. Automatizované modely oceňovania umožňujú rýchlejšie a presnejšie oceňovanie podnikov. Ako súčasť procesu oceňovania je kľúčové čerpať informácie z finančných výkazov spoločnosti. Z tohto dôvodu je žiaduce, aby bol aj účtovný proces dostatočne automatizovaný, čím by sa zobrazovali čo najpresnejšie informácie. Poskytnutie komplexného prehľadu o tom, ako digitalizácia a automatizácia transformujú účtovné a oceňovacie procesy spoločností, a preskúmanie, ako digitalizácia a automatizácia ovplyvňujú proces oceňovania a jeho vnímanie spoločnosťami vo vybraných organizáciách so sídlom v Českej republike.