Postoje študentov k univerzitnému vzdelávaniu o elektromobilite: výzvy a možnosti rozvoja - Richnák, Patrik, 1988-
Cieľom príspevku je analyzovať postoje a úroveň znalostí študentov Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave vo vzťahu k problematike elektromobility a posúdiť jej zastúpenie vo vysokoškolskom vzdelávaní. Výskum nadväzuje na literárnu rešerš zahraničných vedeckých článkov, štúdií a odborných publikácií, ktoré slúžili ako východisko pre vytvorenie teoretického rámca a konštrukciu dotazníka. Empirické šetrenie bolo realizované kvantitatívnou metódou prostredníctvom anonymného online dotazníka, na ktorom sa zúčastnilo 203 respondentov zo všetkých ročníkov bakalárskeho a inžinierskeho štúdia. Výsledky potvrdili rastúci význam elektromobility vo vnímaní študentov a preukázali, že so stupňom štúdia sa zvyšuje aj úroveň ich poznatkov a odborného záujmu. Najviac preferované boli technologické oblasti, najmä batériové systémy, nabíjacie infraštruktúry a inteligentné dopravné riešenia.