Příspěvek na péči mezi politikou a ekonomikou: sociální odpovědnost v kontextu strukturálního deficitu a valorizačních mechanismů - Vopátek, Jiří
Vývoj reálnej hodnoty príspevkov na opatrovateľskú službu v Českej republike v rokoch 2007–2024 v kontexte kumulatívnej inflácie, legislatívnych zmien a fiškálnych obmedzení štátneho rozpočtu na základe údajov o nominálnej výške príspevku a priemernom ročnom tempe inflácie. Na základe zistení sa diskutuje o teoretických možnostiach zhodnotenia príspevku na starostlivosť v kontexte obmedzeného priestoru štátneho rozpočtu, ktorý je zaťažený štrukturálnym deficitom a rastúcimi nákladmi štátneho dlhu.