Bariéry zabezpečenia kybernetickej bezpečnosti v podnikoch na Slovensku - Beláňová, Benita, 1973-
Príspevok skúma názory manažérov podnikov pôsobiacich na Slovensku na úroveň kybernetickej bezpečnosti, ako aj ich názory na bariéry, ktoré zlepšeniu kybernetickej bezpečnosti zabraňujú. Súčasne na základe 2 hypotéz skúma aj parametre, v ktorých sa hodnotenie skúmaných názorov štatisticky významne odlišuje. Výsledky preukázali, že respondenti hodnotia úroveň kybernetickej bezpečnosti na Slovensku horšie ako v ďalších krajinách EU. Za najväčšie prekážky považujú technologickú náročnosť, finančnú náročnosť a všeobecne nízke povedomie o kybernetickej bezpečnosti.