Rezervný fond v roku 2026 - Konečná Veverková, Ingrid
Novela zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy účinná od 1. januára 2026 prináša zmeny v možnostiach použitia rezervného fondu obcí a VÚC. Článok vysvetľuje nové pravidlá jeho použitia na bežné aj kapitálové výdavky vrátane časových obmedzení a rozhodovacích kompetencií zastupiteľstva. Súčasťou sú odpovede na otázky z praxe, účtovné postupy a vzory uznesení.