Ako sa mení prístup k trestnej politike na Slovensku a v Česku? - Zsemlyová, Sára
Článok sa zaoberá aktuálnymi zmenami v trestnej politike Slovenskej republiky po prijatí novely Trestného zákona č. 300/2005 Z. z. v znení neskorších predpisov, ktorá nadobúda účinnosť 6. augusta 2024. Autorka sa zameriava na vymedzenie pojmu trestná politika a následnú analýzu vybraných ustanovení slovenského Trestného zákona a českého Trestného zákonníka č. 40/2009 Sb. V tejto súvislosti porovnáva novelu Trestného zákona Slovenskej republiky s návrhom novely Trestného zákonníka predloženým Ministerstvom spravodli-vosti Českej republiky.