Zákon o dani z príjmov - Brnová, Miroslava
Základné zmeny v zákone o dani z príjmov: Rozšírenie progresívneho zdaňovania fyzických osôb – okrem doterajších sadzieb 19 % a 25 % sa zavádzajú aj 30 % a 35 % sadzby pre vyššie príjmy, ktoré sa uplatnia iba na časť základu dane prekračujúcu stanovené hranice. Úprava nezdaniteľnej časti základu dane – zníženie výšky nezdaniteľnej časti tým, že sa upravuje násobok životného minima použitý pri jej výpočte, čím sa nárok na plnú nezdaniteľnú časť znižuje. Zmeny pre právnické osoby – okrem osobitných úprav v minimálnej dani pre veľké podniky s vyšším obratom prichádzajú aj ďalšie úpravy v daňových odpočtoch a pravidlách uplatňovania investičných výdavkov. Technické a iné doplňujúce zmeny – zavádza sa úprava odpisovania vybraného majetku a presnejšie vymedzenie niektorých príjmov podľa ich charakteru.