Teror verzus teroristický útok - Burda, Eduard
Vedecký článok Teror verzus teroristický útok komparuje skutkové podstaty trestného činu teroru podľa § 313 a 314 Trestného zákona s trestným činom teroristického útoku podľa § 419 Trestného zákona. Využíva tiež metódu historickej komparácie, pretože pre vedecké závery bolo nevyhnutné objasniť ako vývoj trestného činu teroru začínajúc rokom 1956, tak trestného činu teroristického útoku začínajúc rokom 2002. Potvrdila sa základná vedecká hypotéza, že situácie pokryté trestným činom teroru plne pokrýva (pohlcuje) aj trestný čin teroristického útoku.