Analysis of Selected Stock Before, During and After the Covid- 19 Pandemic, Using the GARCH Model - Závodný, Michal, 1998-
Predpovedanie budúcej ceny akcií je kľúčové pre všetkých investorov na celom svete. V období, akým je pandémia Covid-19, môžu investori čeliť ťažkým časom. Preto je dôležité analyzovať vybrané sektory a akcie, čo im môže neskôr pomôcť pri rozhodovaní. Cieľom tohto článku je analyzovať časové rady cien vybraných akcií v 20-ročnom horizonte vrátane obdobia pandémie Covid-19 a následne zistiť, aký vplyv to malo na cenu vybraných akcií.