Sustainability versus the Dynamic Eco-Efficiencies of EU Countries - Schnabl, Alexander
V tejto štúdii sa analyzujú udržateľné efektívnosti 25 krajín EÚ a ponúkajú sa praktické cesty k zlepšeniu pre každú krajinu. Dynamická ekologicky efektívna výroba nie je nevyhnutne udržateľná a krajiny preto musia zabezpečiť splnenie endogénne stanovených cieľov prostredníctvom dodatočných opatrení. Keďže sa zdá, že ciele maximalizácie výroby a predchádzania znečisťujúcim látkam si protirečia, optimalizačný program s viacerými simultánnymi cieľovými funkciami rozširuje koncept dynamickej analýzy obalu eko-údajov.