Umelá inteligencia v súčasnom vzdelávaní (1.) Etické aspekty a výzvy umelej inteligencie vo vzdelávaní - Juszczyk, Stanislaw
Zaoberá sa využitím umelej inteligencie vo vzdelávaní, analyzuje generáciu Z a jej vplyv na technológie a spoločenské zmeny. Priemysel 4.0 spolu so Vzdelávaním 4.0 transformujú trh práce, čo si vyžaduje adaptáciu vzdelávacích systémov. Rozoberá etické aspekty AI, vrátane začlenenia humanistických hodnôt do AI systémov. Kriticky hodnotí riziká AI, ako sú strata pracovných miest, či sociálno-ekonomické nerovnosti, a zdôrazňuje potrebu regulácie.