Made in Česko - Janišová, Hana
Ak si zoberiete do ruky svoj smartfón alebo zapnete moderný monitor, je pravdepodobné, že sa pozeráte na výsledok práce inžinierov z Hanej. Napriek tomu, že na procesoroch Intel či Samsung logo prerovskej Meopty nenájdete, bez jej optických sústav by tieto čipy dosť možné nikdy nevznikli. Spoločnosť Meopta ako symbol transformácie českého priemyslu od tradičnej mechaniky k ultra presnej optoelektronike.