Přesnost jako nový strategický základ: jak mohou banky uspět v další dekádě
Bankový sektor síce v roku 2024 dosiahol rekordný globálny zisk, avšak stojí zároveň pred jednou z najväčších výziev. Investori aj analytici upozorňujú, že výnimočné výsledky bánk sú do značnej miery dôsledkom jednorazových faktorov. Vyplýva to zo štúdie Global Banking Annual Review 2025 od spoločnosti McKinsey & Company. Ako zabrániť stagnácii ziskov a výnosov? Nové obchodné modely s agentskou AI.