Finančná stabilita: Slovensko pevné, ale bez komfortu istoty
Rovnako ako ČNB aj NBS zverejnila svoju jesennú Správu o finančnej stabilite. V nej predstavuje komplexný pohľad na slovenskú ekonomiku, finančné trhy, správanie domácností, podnikovej sféry či bankového sektora. Zo správy vyplýva, že slovenský finančný systém zostáva stabilný a banky sú dostatočne silné na absorpciu možných ekonomických otrasov. Zároveň sa však ukazuje, že ekonomika spomaľuje, export slabne a budúci vývoj bude veľmi citlivý na externé riziká aj fiškálnu konsolidáciu.