Stratégia odpadového hospodárstva Slovenskej republiky do roku 2035 - Šimurka, Peter
Dňa 14. januára 2026 vláda Slovenskej republiky na svojom rokovaní pod bodom č. 5 schválila strategický dokument "Stratégie odpadového hospodárstva Slovenskej republiky do roku 2035". Schválená stratégia by mala zabezpečiť plynulý prechod na obehové hospodárstvo a zlepšiť životné prostredie pre obyvateľov Slovenska za súčasného plnenia cieľov nastavených v legislatíve odpadového hospodárstva v EÚ.