Položky upravujúce výsledok hospodárenia – správne zdaňovanie pri zostavovaní daňového priznania za zdaňovacie obdobie 2025 - Glazelová, Ivana
Článok je druhou časťou opisu vybraných situácií, kde sú rôzne problémy, ktoré sa riešia pri zostavovaní daňového priznania a môžu sa vyskytovať v danej daňovej problematike úskalia a nástrahy. Poistná udalosť a reklamné predmety. Cudzí kapitál poskytovaný závislými osobami (pravidlá nízkej kapitalizácie a pravidlo o obmedzení úrokových nákladov). Kapitálový fond a kapitálový fond z príspevkov. Predaj obchodného podielu a aplikácia § 13c – na čo treba pamätať pri úprave základu dane. Časový test a úroky z úverov a pôžičiek na obstaranie obchodného podielu. Nízka kapitalizácia a úver na kúpu obchodných podielov. Vlastné pohľadávky a tvorba opravnej položky.