Osobné motorové vozidlo využívané aj na súkromné účely od 1. 1. 2026 - Uríková, Zuzana
Používanie osobného motorového vozidla poskytnutého zamestnávateľom aj na súkromné účely predstavuje nepeňažný príjem zamestnanca podľa zákona o dani z príjmov. Článok sa zameriava na jeho daňové posúdenie a vybrané aplikačné otázky v súvislosti so zmenami od 1. 1. 2026.