Shaping the Future of Sustainable Transport: The Role of University Students in the Study Field of Economics and Management in the Adoption of Electromobility - Richnák, Patrik, 1988-
Prechod na udržateľný dopravný systém je kľúčovou výzvou pre dosiahnutie klimatických cieľov a znižovanie vplyvu na životné prostredie. Elektromobilita prostredníctvom prijatia elektrických vozidiel je ústredným prvkom tejto transformácie. Vysokoškolskí študenti v študijnom odbore ekonomika a manažment zohrávajú potenciálne dôležitú úlohu pri formovaní tejto budúcnosti, pretože sú budúcimi osobami s rozhodovacou právomocou, podnikateľmi a spotrebiteľmi. Skúma sa vnímanie, vedomosti a postoje týchto študentov na Fakulte podnikového manažmentu Ekonomickej a obchodnej univerzity v Bratislave k elektromobilite.