Tranzitní rizika nejsou jen ESG. Jsou to finanční rizika aneb jas se z klimatické otázky stala otázka finanční stability - Keramidas, Tomáš
Ešte pred niekoľkými rokmi patrila klimatická tranzícia do rovnakej kategórie ako reputácia značky, spoločenská zodpovednosť alebo nefinančný reporting. Bola dôležitá, ale nestála v jadre finančného riadenia. Dnes sa však rýchlo presúva do samého centra finančnej stability, ale preto, že sa začínajú meniť jej ekonomické dôsledky.