Daň z pridanej hodnoty a osobitná úprava malého podniku - Mušková, Lea
Osobitná úprava dane z pridanej hodnoty (DPH) pre malé podniky umožňuje od 1. 1. 2025 uplatnenie oslobodenia od DPH nielen v krajine sídla podniku, ale aj v ostatných členských štátoch EÚ. Jej cieľom je zosúladenie pravidiel v rámci Únie a zníženie administratívnej záťaže pre vybranú skupinu podnikateľských subjektov.