Housing Affordability in Germany and its Dynamics - Balz, Felix Florian
Štúdia skúma dostupnosť bývania v Nemecku od roku 2017 do roku 2023 vzhľadom na rastúce ceny nehnuteľností a výzvy na trhu s bývaním. Na identifikáciu trendov a vzorcov a na navrhnutie politických opatrení na riešenie týchto problémov využíva Index dostupnosti bývania. Výsledky ukazujú regionálne rozdiely, pričom najmä veľké mestá čelia rastúcim cenám. Celkovo sa záťaž dostupnosti bývania v celej krajine zhoršila, pričom obzvlášť postihnuté sú západné spolkové krajiny. Budúci výskum by sa mal zamerať na hodnotenie politických opatrení a analýzu budúcich trendov s cieľom vyvinúť vhodné stratégie a predpovedať budúcnosť.