Alternative Fundamental Systems of Solutions of the Differential Equation (Dn + an−1Dn−1 + · · · + a1D + a0)my = 0, a0 ̸= 0 - Fecenko, Jozef
Článok sa zaoberá otázkou existencie fundamentálnych systémov riešení diferenciálnych rovníc, ktoré sú vytvorené pomocou vyšších derivácií tzv. fundamentálnej funkcie f. Problém je riešený aplikáciou vhodnej transformácie na maticu objavujúcu sa vo Wronskianovej rovnici a následným výpočtom determinantu modifikovanej Wronskianovej matice V pomocou Laplaceovho zovšeobecneného rozvoja.