Daňový bonus v rámci ročného zúčtovania u zamestnávateľa - Kajanovičová, Zita
Zamestnanec si môže uplatniť daňový bonus na každé vyživované dieťa žijúce s ním v domácnosti. Na účely uplatnenia daňového bonusu sa za vyživované dieťa považuje vlastné dieťa, osvojené, dieťa prevzaté do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe rozhodnutia príslušného orgánu a dieťa druhého z manželov, pričom ide o nezaopatrené dieťa podľa osobitného predpisu.