Preradenie zamestnanca v pracovnom pomere - Hrtánek, Ladislav
Podľa § 55 ods. 2 Zákonníka práce je preradenie zamestnanca na iné pracovné miesto možné aj z dôvodu vyhlásenia karanténneho opatrenia, pričom takéto opatrenia sa preukazujú rôzne. Pokiaľ ide o potrebu preradenia zamestnanca na inú prácu z dôvodu karantény, ktorá bola spôsobená jedným zamestnancom, preukazuje sa lekárskym posudkom, ktorý musí zhodnotiť, z akých príčin k ochoreniu, ktoré spôsobilo potrebu karantény došlo a celkový priebeh ochorenia a možnosti ďalšieho postupu.