Merger Remedies in Frontier-Based Regulation - Bogetoft, Peter
Príspevok k literatúre o fúziách a regulácii založenej na hraniciach. Systémy stropov výnosov založené na benchmarkingu na hraniciach môžu poskytnúť silné stimuly na znižovanie nákladov, najmä ak je k dispozícii veľký počet nízkonákladových konkurentov. Fúzie môžu tiež viesť k úsporám nákladov prostredníctvom zdieľania znalostí a úspor z rozsahu a rozsahu. Fúzie však môžu znížiť počet konkurentov, čím sa zníži konkurenčný tlak vytvorený modelom benchmarkingu. Regulačné orgány preto musia vyvážiť úspory nákladov z fúzií s potenciálnym znížením konkurenčného tlaku zo strany menšej skupiny konkurentov.